5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın Kapısı Ne Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya müstacel bir durumda insanoğluın hoppa bir itmesi ile dâhilen hariçya sağlıklı açılmaktadır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi dokumalırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar evgin kalıp simultane bapnın olanaklı olan en az çağ kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yangın vakaları birşunca dokumada en pıtrak alınlaşılan ve tehlikeli tehlikelere maksat açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün hayat ve çhileışma alanlarında güvenliğin katkısızlanması ammaçlanır.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları spontane otomatik olarak kapanarak eminği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına gereğince belli başlı yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış baplarının) makul durumlara bakılırsa TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın kapıları herhangi bir pres yahut soy sahibi sinein harika bir yatırımdır çünkü çok birebir maliyetlidirler; amelî korumaya ehil olmanın ne derece önemli bulunduğunu anlamanız bâtınin binanızın yangın korumasının muvaffakiyetsiz olduğu uslu bir örnek yeterlidir!

1 mm veya elan sözın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına bakılırsa çok elan yavuz ürün kalitesi demektir. Bu da mafevkda belirttiğimiz gibi bedelı doğrudan etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının bedelı da 4000 TL den kafalamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi muayyen sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve rapor ile belirlenir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Yol odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının kanatı saf otomasyon sistemlerine akla yatkın aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle Yangın Çıkış Kapısı odası yangın bapları camlı olabilir.

Böylece imalattan kullanıma denli geçen sürecin sonucunda insanoğluı esenlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış evet.

Yangın Merdiveni Bapsı Elbette Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı yahut Yangın Çıkış Kapısı olarak aşina baplar kullanıldığı binada oluşan yangın veya acil bir boyut simultane insanoğluın sıkıntısız bir itmesi ile dâhilen dışarıya harbi açılmaktadır.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this wiki page